Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» έχει ιδρυθεί στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την υλοποίηση δράσεων σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες συνανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.

ανθρωπιστικη κριση

Στη σύμπραξη συμμετέχουν, η Περιφέρεια Κρήτης, η Εκκλησία της Κρήτης, όλοι οι Δήμοι της Κρήτης μέσω των Κοινωνικών τους Υπηρεσιών και Δομών, το Πανεπιστήμιο και ΑΤΕΙ Κρήτης, οι Σύλλογοι πολυτέκνων και τριτέκνων, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, τα Νομαρχιακά Σωματεία ΑμεΑ νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Ενώσεις Καταναλωτών.

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, ενώ παράλληλα θα παρέχονται, υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, επανένταξης και διατροφικών συμβουλών, νομικών συμβουλών και στήριξη παιδιών.

Σύμφωνα με τη σχετική για το θέμα Υπουργική Απόφαση, το εισόδημα του ωφελούμενου από τη στήριξη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια πραγματικού εισοδήματος: 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Σε μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικος μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Η προθεσμία αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ορίζεται από 15.07.2015 έως και 05.08.2015

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων και για πληροφορίες οι πολίτες που ανήκουν στους ωφελούμενους του προγράμματος μπορούν να απευθύνονται στο δήμο Ρεθύμνης, στο δήμο Μυλοποτάμου, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, στο δήμο Αμαρίου. στο δήμο Ανωγείων, στο σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ρεθύμνης και στο σύλλογο Τριτέκτων Ν. Ρεθύμνης.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ανθρωπιστικη-κριση.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ανθρωπιστικη-κριση-300x281.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕιδική ενίσχυση,Προγράμματα
Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» έχει ιδρυθεί στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την υλοποίηση δράσεων σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες συνανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Στη σύμπραξη συμμετέχουν, η...

Σχολιάστε