Την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το φθινόπωρο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μπορεί η διαπραγμάτευση με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM να είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη να έχει κλειδώσει ο τρόπος που θα γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο την ίδια στιγμή μπαίνουν και τα θεμέλια της διαπραγμάτευσης του Οκτωβρίου για το ασφαλιστικό.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως βλέπει ένα σύστημα που μέσω της φορολογίας θα εξασφαλίζει μια βασική σύνταξη που δεν μπορεί να είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας, δηλαδή 432 ευρώ τον μήνα.

Στη βασική σύνταξη θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές του ασφαλισμένου.

Ακόμα οι αλλαγές τους φθινόπωρου -που μάλλον θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016- αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο να οδηγήσουν και σε περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και μικρότερες για εκείνες μεταξύ 1.000 έως 2.000 ευρώ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka66-1024x683.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka66-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΣυντάξεις,Υπουργείο Εργασίας
Την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το φθινόπωρο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Μπορεί η διαπραγμάτευση με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM να είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη να έχει κλειδώσει ο τρόπος που θα γίνει η αύξηση...

Σχολιάστε