Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις για το μονιμο προσωπικό. Κύρια προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των 5.183 επαναπροσληφθέντων στο Δημόσιο από την κατηγορία των απολυμένων και των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε «διαθεσιμότητα». Εντός του 2015 θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και 2.771 προσλήψεις στις υπόλοιπες Κρατικές Υπηρεσίες.

κεπ

Πέντε συνολικά αλλαγές φέρνει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα από τη Βουλή.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων προσλήψεις, το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ,καθώς και νέο κύμα κινητικότητας.

• Τη λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, που θα παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να ταυτοποιηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα ermis.gov.gr με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν στο Taxisnet και θα μπορούν να λαμβάνουν απευθείας αρχικά 9 πιστοποιητικά, τα οποία είναι: ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ, ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου, ασφαλιστική ενημερότητα για επιχειρήσεις, εργοδότες, πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, οικογενειακή κατάσταση για ΟΓΑ και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Παράλληλα, με ηλεκτρονικές αιτήσεις θα μπορούν να παραλαμβάνουν δημόσια έγγραφα από εντός μίας ή δύο ημερών στην ηλεκτρονική τους θυρίδα.

• Το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση του προσωπικού που έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την αξιολόγηση «360 μοιρών» για τους υπαλλήλους από τους προϊσταμένους τους, τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία.

• Την «κινητικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2015, όπου υπάρχουν προτάσεις να εφαρμοστεί όχι ανά εκπαιδευτική κατηγορία (π.χ. για υπάλληλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), αλλά ανά ειδικότητα (π.χ για μετακινήσεις οικονομολόγων ή μαθηματικών) με βάση το περίγραμμα θέσης που πρέπει να καλυφθεί.

• Τις αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστούν στις αρχές του 2016. Σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, οι δαπάνες για τη δημόσια διοίκηση θα αποτελούν ποσοστό επί του ΑΕΠ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/kep-1024x768.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/kep-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔημόσιο,Μόνιμης απασχόλησης,Προσλήψεις
Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις για το μονιμο προσωπικό. Κύρια προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των 5.183 επαναπροσληφθέντων στο Δημόσιο από την κατηγορία των απολυμένων και των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε «διαθεσιμότητα». Εντός του 2015 θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4.500 προσλήψεις στον...

Σχολιάστε