Στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και περισσότερο στην πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά.

ergasiaka26

– Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την συνέχιση της καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

“Έχουμε δώσει συνολικά 11 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση” Στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και περισσότερο στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

“Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αφορά 13.000 ανθρώπους και διευρύνεται όσο το σύστημα επικυρώνει τους δικαιούχους , οι οποίοι κάθε μήνα μέχρι το τέλος Απριλίου μπορούσαν να μπουν στο σύστημα και να δηλώνουν την οικονομική και την περιουσιακή τους κατάσταση. Αυτό εμείς το υλοποιούμε.

Στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση κάθε μέρα δηλώνουν 12.000 άνθρωποι. Αλίμονο αν δεν υλοποιούσαμε το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ο κύριος Κεγκέρογλου είχε δώσει 3 εκατομμύρια.

Συνολικά έχουμε εκταμιεύσει 11 από τα 20 εκατομμύρια του προγράμματος. Προφανώς θα τα εκταμιεύσουμε όλα. Δεν τα κρατάνε αυτά οι δήμαρχοι. Είναι λάθος αυτό να το πιστεύουνε, διότι εμείς τα πιστώνουμε κατευθείαν από από το υπουργείο στο IBAN του καθενός ο οποίος έχει το δικαίωμα”.

Σε εκείνο το σημείο η Θεανώ Φωτίου ρωτήθηκε αν πρέπει να αναμένουν οι πολίτες να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μέσα στον Απρίλιο και στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, με την αναπληρώτρια υπουργό να απαντά: “Ο σχεδιασμός μας είναι να παίρνουν οι άνθρωποι τα επιδόματα εγκαίρως”.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka263.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka263-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕιδική ενίσχυση,Ελάχιστο Εγγυημένο Εισοδήμα
Στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και περισσότερο στην πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά. - Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για...

Σχολιάστε