Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν στις 10 το πρωί σήμερα εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική. Καταγγέλλουν τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο και ζητούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις που να τους προστατεύουν.

ypourgeio-ergasias_3

“Οι εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, από τις πλέον κερδοφόρες πανελλαδικά για πολλά χρόνια, δεν δίστασαν από την αρχή να εκμεταλλευτούν τις διευκολύνσεις που οι αντεργατικοί νόμοι τους παρείχαν, ώστε η εργασία σε αυτές να αμείβεται όσο λιγότερο γίνεται, να είναι εντατικοποιημένη και ελαστική, σε μόνιμο καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, με συνεχόμενες εργολαβίες, μαζικές απολύσεις που τις ονομάζουν παραιτήσεις και μαζικά outsourcing τμημάτων τους”, υπογραμμίζουν τα σωματεία εργαζομένων στη Vodafone, τη Wind, στη Nokia Ελλάδος, στην Intracom, στην εταιρεία “Πλαίσιο” και το σωματείο μισθωτών τεχνικών.

Τα σωματεία καταθέτουν στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Οικονομίας τα αιτήματά τους και ζητούν συνάντηση. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και επέβαλαν περικοπές σε μισθούς, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, επαναφορά της μετενέργειας, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, και επαναφορά της Κυριακής-αργίας.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔικαιώματα Εργαζομένων,Υπουργείο Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν στις 10 το πρωί σήμερα εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική. Καταγγέλλουν τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο και ζητούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις που να τους προστατεύουν. 'Οι εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, από τις πλέον κερδοφόρες πανελλαδικά για πολλά χρόνια, δεν...

Σχολιάστε