Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι και τα αποτελέσματα για την επιδότηση σίτισης, ρεύματος και ενοικίου από το Πρόγραμμα για την Ανθρωπιστική Κρίση στην ιστοσελίδα anthropocrisis.gr

ανθρωπιστικη κριση

Οι δικαιούχοι μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά στο anthropocrisis.gr ή μέσω των Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εάν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης ενώ όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται, θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως τις 3 Ιουλίου.

Σήμερα επίσης, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα «Taxis» του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τα ακίνητά τους στο πρόγραμμα παροχής στέγης, ενώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ οι κάρτες σίτισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν η αν. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μετά την υποβολή συνολικά 300.226 αιτήσεων που αντιστοιχούν σε 633.288 ανθρώπους ολοκληρώθηκαν και η αξιολόγηση των αιτήσεων και η διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων. Από τις 90.015 αιτήσεις που αφορούσαν το ενοίκιο, 66.442 πληρούν τα κριτήρια, 30.575 είναι οι τελικοί δικαιούχοι.

Οσον αφορά την παροχή ρεύματος και την επανασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας υποβλήθηκαν 140.366 αιτήσεις και από τις 89.288 που πληρούν τα κριτήρια όλες εγκρίθηκαν ως τελικοί δικαιούχοι. Σχετικά με τη σίτιση υποβλήθηκαν 293.786 αιτήσεις. Από αυτές πληρούν τα κριτήρια οι 233.198, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι είναι 145.359.

Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής

  • Για τη διανομή των καρτών σίτισης υπολογίζεται ότι μέχρι 15 Ιουλίου 2015 θα έχουν παραδοθεί στα ΚΕΠ για να ξεκινήσει η διανομή τους.
  • Οι ωφελούμενοι από τη δωρεάν παροχή ρεύματος θα μπορούν να δουν τη διαφορά από τον επόμενο λογαριασμό τους στη ΔΕΗ ή όποιον άλλο πάροχο έχουν.
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο Taxis είτε την ανανέωση της ισχύουσας μίσθωσης είτε τη σύναψη νέας.
http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/λαικι1-1024x768.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/λαικι1-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Ανθρωπιστικής κρίσης,Δωρεάν Παροχές,Ειδική ενίσχυση
Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι και τα αποτελέσματα για την επιδότηση σίτισης, ρεύματος και ενοικίου από το Πρόγραμμα για την Ανθρωπιστική Κρίση στην ιστοσελίδα anthropocrisis.gr Οι δικαιούχοι μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά στο anthropocrisis.gr ή μέσω των Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εάν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης ενώ όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται, θα μπορούν...

Σχολιάστε