Διευκρινίσεις για την χρηματοδότηση όσων επιλεγούν να συμμετάσχουν στα τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έδωσε ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Ο κ. Κορκολής έκανε γνωστό πως τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 370 εκατ. ευρώ.

επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Αναφερόμενος στις καινοτομίες των νέων προγραμμάτων, ο κ. Κορκολής επισήμανε ότι μέχρι τώρα διάφοροι μεσάζοντες και ενδιάμεσοι εκμεταλλεύονταν τις ασάφειες και τη «γλώσσα» των προκηρύξεων η οποία -όπως είπε- μέχρι τώρα δεν ήταν κατανοητή από τους απλούς πολίτες.

«Προσπαθήσαμε οι προσκλήσεις να είναι κατανοητές, όχι μόνο στη γλώσσα, αλλά και στον ξεκάθαρο τρόπο που θα αξιολογηθεί ο καθένας» είπε και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και εφόσον ο ενδιαφερόμενος αξιολογηθεί τότε θα καταθέτει τα δικαιολογητικά. Επίσης, δύο αξιολογητές, από διαφορετική περιφέρεια, θα εξετάζουν τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, χωρίς να βλέπουν κανένα στοιχείο, ούτε τον κωδικό της πρότασης, προκειμένου -όπως εξήγησε- να διασφαλιστεί το αδιάβλητο.

Επίσης, όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα 4 προγράμματα δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα για να εισπράξουν την προκαταβολή, με δεδομένο ότι οι τράπεζες ζητούν υπερβολικές εγγυήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, έγινε μια συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι.

«Βασική φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες – σταθερές θέσεις εργασίας να βρούμε απασχόλησης στους νέους με υψηλά προσόντα και μόρφωση και να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ. Κορκολής και πρόσθεσε ότι αν προστεθεί και η ιδιωτική συμμετοχή το συνολικό ποσό, που θα κινηθεί στην οικονομία από τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ θα φθάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/επιδοτήσεις-ΕΣΠΑ.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/επιδοτήσεις-ΕΣΠΑ-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕπιδότηση,Επιχειρηματικότητα,ΕΣΠΑ
Διευκρινίσεις για την χρηματοδότηση όσων επιλεγούν να συμμετάσχουν στα τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έδωσε ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Ο κ. Κορκολής έκανε γνωστό πως τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η...

Σχολιάστε