Πρώτη η Κρήτη πανελλαδικά στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα καθώς απορροφήθηκαν 10 εκ. ευρώ για επιχειρηματικές δράσεις ενώ πολύ υψηλές ήταν και οι απορροφήσεις του ΠΕΠ Κρήτης.

periferia

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 1.100 περίπου επιχειρήσεις από τους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και ήδη έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση των δράσεων τους οι 980 με προϋπολογισμό 75 περίπου εκ. ευρώ με την δημιουργία-διατήρηση 5.000 θέσεων εργασίας. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του προγράμματος τριπλασιάστηκε από την αρχική έγκριση μετά από στοχευμένες διεκδικήσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα παραπάνω θετικά στοιχεία, που τονώνουν την οικονομία του νησιού, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα δημοσιοποίησαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) Θωμάς Αλγιανάκογλου, ο διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ Αλέξανδρος Μακρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδης Φραγκάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εξέλιξη των δυο δράσεων-ΠΕΠ Κρήτης και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα- ανέφερε ότι, «με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώσαμε μαζί με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, την Αναπτυξιακή Κρήτης και τον ΕΦΕΠΑΕ δυο σημαντικά προγράμματα, το ένα αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το άλλο την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Με την συνεργασία κατορθώσαμε και εγκρίθηκαν 1.100 περίπου επιχειρήσεις που σήμερα έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση τους οι 980 με ένα προϋπολογισμό 75 εκ. ευρώ που τον τριπλασιάσαμε από την αρχική έγκριση λόγω των διεκδικήσεων που κάναμε ως Περιφέρεια Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην πρωτιά της Κρήτης στο πρόγραμμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας τόνισε: «Η Περιφέρεια μας είναι πρώτη στην Ελλάδα με 480 επιχειρήσεις και προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας θα πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος των μικρομεσαίων και όλων των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στην Κρήτη».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι με την συνέργεια και την συνεργασία όλων των φορέων υπήρξαν τα θετικά αποτελέσματα και η χρονική συντόμευση υλοποίησης των προγραμμάτων. «Όταν την αρμοδιότητα την είχε το Υπουργείο χρειαζόταν 18 μήνες για την έγκριση ενός προγράμματος ενώ με την άριστη συνεργασία που είχαμε στην Κρήτη ο χρόνος συρρικνώθηκε στους 4,5 μήνες, γεγονός που αποδεικνύει ότι με την σωστή συνεργασία και συνέργεια στο νησί υλοποιούμε τους στόχους μας».

Αναφερόμενος στην νέα προγραμματική περίοδο ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Φιλοδοξούμε την νέα Προγραμματική Περίοδο να πάμε ακόμα καλύτερα γιατί το ζητούμενο σήμερα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η διατήρηση των υφιστάμενων. Από την υλοποίηση των δυο προγραμμάτων –ΠΕΠ Κρήτης και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας- δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν περισσότερες από 5000 θέσεις εργασίας. Ζητάμε για την νέα Προγραμματική Περίοδο το Υπουργείο να εμπιστευθεί την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση των προγραμμάτων».

Τέλος ο Σταύρος Αρναουτάκης για την επιτυχή εξέλιξη των δράσεων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής Κρήτης, τον ΕΦΕΠΑΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εξαίρετη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς Αλγιανάκογλου από την πλευρά του ανέφερε: «Η Αναπτυξιακή Κρήτης είναι ένας από τους εταίρους του φορέα μας που κάνει πολύ σοβαρή δουλειά με τις εντολές της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι δίπλα στις επιχειρήσεις πιστεύουμε ότι στην επόμενη περίοδο του ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία) θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις και στην Κρήτη προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επίσης η Περιφέρεια Κρήτης έκανε εξαιρετική δουλειά και την ευχαριστούμε για την συνεργασία».

Ο Πρόεδρος Επιμελητήριου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης: «Το ΠΕΠ Κρήτης με δράσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, στην μεταποίηση ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα για την Κρήτη. Αυτή η εξέλιξη μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Με την βοήθεια και της Περιφέρειας Κρήτης πετύχαμε τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού της δημόσιας χρηματοδότησης για την έργα αυτά, εντάχθηκαν πάνω από 1000 έργα-δράσεις στο πρόγραμμα. Οι τελικές προθεσμίες λήγουν τον Μάρτιο του 2016 και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν οι επενδυτές.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/periferia.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/periferia-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕποχιακής απασχόλησης,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Πρώτη η Κρήτη πανελλαδικά στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα καθώς απορροφήθηκαν 10 εκ. ευρώ για επιχειρηματικές δράσεις ενώ πολύ υψηλές ήταν και οι απορροφήσεις του ΠΕΠ Κρήτης. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 1.100 περίπου επιχειρήσεις από τους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και ήδη έχουν ξεκινήσει...

Σχολιάστε