Να προχωρήσουν προσλήψεις στο Δημόσιο παρά την απαγόρευση που ισχύει από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών ζητούν απο το ΣτΕ Υπουργεία , η ΕΛ.ΑΣ και δήμοι της χώρας ώστε να καλύψουν επείγουσες ανάγκες

dhmosiastaxhs_612_355-thumb-large

Μπορεί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. , σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κ.λπ. Η εν λόγω επιτροπή του ΣτΕ συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών και κατ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Συγκεκριμένα, έως τώρα έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ οκτώ αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 55 υπαλλήλων και ειδικότερα την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

Ακόμη, το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ενώ το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

Επίσης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Εξάλλου, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ο δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

Τέλος, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μήνη απασχόληση), ενώ το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/09/dhmosiastaxhs_612_355-thumb-large.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/09/dhmosiastaxhs_612_355-thumb-large-300x281.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔημόσιο,Θέσεις Εργασίας,Προσλήψεις
Να προχωρήσουν προσλήψεις στο Δημόσιο παρά την απαγόρευση που ισχύει από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών ζητούν απο το ΣτΕ Υπουργεία , η ΕΛ.ΑΣ και δήμοι της χώρας ώστε να καλύψουν επείγουσες ανάγκες Μπορεί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. , σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, η προηγούμενη...

Σχολιάστε