Λεπτομερή ενημέρωση για την πρόταση που έχει ήδη υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη υποστήριξη του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, στην οποία προτείνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυσή του με 13.000 προσλήψεις ανέργων-επαγγελματιών υγείας έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Προσλήψεις στην Υγεία

Οι εν λόγω προσλήψεις -ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής- οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω εξειδικευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα είναι για 6 χρόνια και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, των γενικών γραμματέων Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ Γεώργιου Ιωαννίδη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το κρίσιμο ζήτημα που αφορά την προμήθεια του ΕΚΑΒ με 186 ασθενοφόρα. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ενώ εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια, ενώ ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέβη στην κατοχύρωση των 90 εξ αυτών. Για τα υπόλοιπα 96, που είναι ήδη σε εξέλιξη η επαναδιαπραγμάτευση επί των τιμών τους, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2015.

Ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι τόσο η πρόταση του υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόν όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔημόσιο,ΕΣΠΑ,Θέσεις Εργασίας,Προκήρυξη
Λεπτομερή ενημέρωση για την πρόταση που έχει ήδη υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη υποστήριξη του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, στην οποία προτείνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυσή του με 13.000 προσλήψεις ανέργων-επαγγελματιών υγείας έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας...

Σχολιάστε