Παράθυρο για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία της χώρας για 24 μήνες άφησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γούνκερ.

Προσλήψεις στην Υγεία

Πρόκειται για μια πρόταση του Υπουργού Υγείας, σύμφωνη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλαπλής ωφέλειας, αφού από τη μια πλευρά θα υποστηρίξει το σύστημα ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και από την άλλη πλευρά θα δώσει την ευκαιρία σε ανέργους- επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης που έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα κατέστη από κοινού σαφές ότι το αγαθό της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να υποκύπτει σε περικοπές και περιορισμούς. Ο κ. Σουλτς διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι ο κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκερ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η κατατεθείσα πρόταση του Υπουργού Υγείας. Επίσης ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς όπως φάρμακα, ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μάρτιν Σουλτς μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση ενώ εξέφρασε το αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον του ιδίου καθώς και του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ – με τον όποιο προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σχετικά με την πρόταση του Έλληνα Υπουργού- για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας. Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να μεταφέρει προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μήνυμα καλής διάθεσης για συνεννόηση.

Εν συνεχεία ο κ. Π. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο και την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μ. Thyssen, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρότασή του, τονίζοντας ότι δεδομένων των προβλημάτων που υφίστανται στις δομές του συστήματος Υγείας, επιβάλλεται η προάσπιση του αγαθού της ανθρώπινης ζωής να υπερβαίνει τους όποιους κανονισμούς.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι είναι θετικό που Έλληνες Υπουργοί πραγματοποιούν συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, χτίζοντας κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης και εμπιστοσύνης.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕΣΠΑ,Θέσεις Εργασίας,Προσλήψεις
Παράθυρο για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία της χώρας για 24 μήνες άφησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γούνκερ. Πρόκειται για μια πρόταση του Υπουργού Υγείας, σύμφωνη με τους...

Σχολιάστε