Μόνοι τους θα μπορούν να προγραμματίζουν τις προσλήψεις που θα κάνουν τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου αλλά και οι ΔΕΚΟ με όριο όμως που θα θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τις νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι προσλήψεις αυτές θα είναι για ΙΔΑΧ και η δαπάνη θα καλύπτεται από ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι οργανισμοί

dimosio

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι απομένουν 2.000 ακόμη προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες μπορούν να γίνουν το 2015 και θα προέλθουν από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009. Για το 2016 δήλωσε ο ίδιος προβλέπεται να γίνουν 15.000 ακόμη προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα, όλες οι προκηρύξεις που θα εκδίδονται θα αφορούν ειδικότητες, που σήμερα είναι υπερ-αναγκαίες σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ θα ορίζεται επακριβώς, εκτός από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά, και η περιοχή του διορισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα γίνουν τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με στόχο να καλυφθεί το πλαφόν των 15.000 προσλήψεων, που προέβλεπε ο προϋπολογισμός για το 2015.

Επίσης έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.500 διορισμοί στο χώρο της υγείας, ώστε να καλυφθούν κενά σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ακόμη, ο κ. Βερναρδάκης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του χρόνου όλοι οι οργανισμοί και οι φορείς του στενού δημόσιου τομέα, θα πρέπει να έχουν συντάξει τα οργανογράμματα τους, ώστε από τις αρχές του 2016 να ξεκινήσει να αρχίσει η διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε υπηρεσία θα δηλώνει ηλεκτρονικά τα κενά ή το πλεονάζον προσωπικό και οι μετακινήσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού κενά και πλεονάζον προσωπικό θα αποτυπώνονται σε ηλεκτρονικό αρχείο.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/argia.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/argia-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας,Προγράμματα,Προσλήψεις
Μόνοι τους θα μπορούν να προγραμματίζουν τις προσλήψεις που θα κάνουν τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου αλλά και οι ΔΕΚΟ με όριο όμως που θα θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τις νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι προσλήψεις αυτές θα είναι για ΙΔΑΧ και η δαπάνη θα...

Σχολιάστε