Διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια για την εκπαίδευση έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 2,8% επί του ΑΕΠ.

εκπαιδ

«Προσπαθούμε να σπάσουμε τον κύκλο της αδιοριστίας. Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους Θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί από την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο κ. Φίλης, κατά την επίσκεψή του στο 13ο δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει συνολικά 30.000 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ έχουν γίνει ελάχιστοι διορισμοί. Αποτέλεσμα είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι «γερασμένο».

Είναι ενδεικτικό ότι οι καθηγητές που υπηρετούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 48,8 χρόνια.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/εκπαιδ.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/εκπαιδ-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕποχιακής απασχόλησης,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια για την εκπαίδευση έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 2,8% επί του ΑΕΠ. «Προσπαθούμε να σπάσουμε τον κύκλο της αδιοριστίας. Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους Θεσμούς και πιστεύουμε...

Σχολιάστε