Πράσινο φώς για 480 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, πήρε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Από αυτούς, περίπου 300 υπάλληλοι, θα είναι καινούργιο προσωπικό και θα προσληφθούν με διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ.

ypourgeio-ergasias_3

Αλλοι 150 υπάλληλοι θα επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν στα ταμεία από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί, ενώ θα διοριστούν ακόμη 30 υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού και δεν είχε γίνει μέχρι τώρα η τοποθέτησή τους.

Το πράσινο φώς, για τις εν λόγω νέες προσλήψεις και επαναπροσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άναψε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης, με μια βασική διαφορά. Σύμφωνα με τον Ελευθερο Τυπο, ο κ. Στρατούλης είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν στους επόμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, 1.610 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά τελικώς ο κ. Κατρούγκαλος ενέκρινε μόνον 300 από τις 1.610 θέσεις που ζητούσε το υπουργείο Εργασίας για τα ενισχύσει το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι 180 από τις 300 προσλήψεις έχουν «κλειδώσει» και θα γίνουν στο ΙΚΑ ενώ οι υπόλοιπες 120 θα «μοιραστούν» στα υπόλοιπα ταμεία, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο λόγος που αποφασίστηκε τελικά η έγκριση ενός τόσο μικρού αριθμού προσλήψεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αργότερο ως τον   Ιούλιο θα τρέξει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 20.385 προσλήψεις ανέργων με πεντάμηνες συμβάσεις σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Από την κατανομή αυτή το υπουργείο Εργασίας διεκδικεί πάνω από 2.500 θέσεις ώστε να καλύψει τα μεγάλα κενά σε προσωπικό που διαπιστώνονται στα ταμεία.

Ο χρόνος που θα βγούν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, καθώς οι 300 θέσεις για τις οποίες έχει πάρει έγκριση το υπουργείο Εργασίας, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με ειδική –έξτρα- πρόβλεψη δαπάνης στον κρατικό προϋπολογισμό.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑσφάλιση,Δημόσιο,Προσλήψεις,Υπουργείο Εργασίας
Πράσινο φώς για 480 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, πήρε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Από αυτούς, περίπου 300 υπάλληλοι, θα είναι καινούργιο προσωπικό και θα προσληφθούν με διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ. Αλλοι 150 υπάλληλοι θα επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν στα ταμεία από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο...

Σχολιάστε