Σε μόλις 17.500 χορηγήθηκε το 2015, σε σύνολο 527.007 μακροχρόνια ανέργων από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα.

OAED

Παρόλ’ αυτά, είναι τέτοιοι οι όροι χορήγησής του, που ουσιαστικά σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες, που έμειναν άνεργοι και αδυνατούν να βρουν εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκονται κυριολεκτικά αβοήθητοι. Απλώς έχουν καταγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και διαθέτουν την ανάλογη κάρτα ανεργίας.

Επί της ουσίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι, με συνέπεια να χάνουν ένα επίδομα, που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καλύψουν ορισμένες βασικές ανάγκες για χρονικό διάστημα έως και 12 μήνες επιπλέον, είναι η ίδια η… ανεργία. Στις διατάξεις που έχουν θεσμοθετηθεί, υπάρχει το όριο της χορήγησης επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, που δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 400 ημέρες ασφάλισης σε βάθος τετραετίας. Ένας άνεργος όμως που για παράδειγμα, πήρε το 2013 επίδομα ανεργίας για όλο το έτος, έχει ήδη καλύψει 300 ημέρες επιδότησης. Στο ενδεχόμενο που βρέθηκε ξανά στην ανεργία και το 2015, δεν θα μπορέσει να λάβει ούτε το σύνολο της βασικής επιδότησης ανεργίας, γιατί του απομένει επιδότηση ασφάλισης για άλλες 100 ημέρες, δηλαδή για άλλο ένα τετράμηνο. Άρα ούτε λόγος για χορήγηση του πρόσθετου επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Επιδόματα,ΟΑΕΔ,Προσλήψεις
Σε μόλις 17.500 χορηγήθηκε το 2015, σε σύνολο 527.007 μακροχρόνια ανέργων από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα. Παρόλ' αυτά, είναι τέτοιοι οι όροι χορήγησής του, που ουσιαστικά σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες, που έμειναν άνεργοι και αδυνατούν να βρουν εργασία για μεγάλο χρονικό...

Σχολιάστε