Στο 26% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, από 25,9% το Νοέμβριο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ, με δεύτερη την Ισπανία (23,2% με στοιχεία Φεβρουαρίου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

ergasiaka9jpg

Μια τέτοια παρέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα, σε ΚΕΚ που, ενώ τα περισσότερα τμήματα έχουν τελειώσει τη θεωρία από το Δεκέμβριο και την πρώτη φάση της πρακτικής άσκησης, εντούτοις δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν το εκπαιδευτικό επίδομα.

Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν ότι έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για την πληρωμή τους και ότι μέσω του κωδικού του προγράμματος, μπορούν να ενημερώνονται και από το υπουργείο Εργασίας, για τη διαδικασία. Επίσης δεσμεύτηκαν ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Από την πλευρά του ο σύλλογος εργαζομένων σε προγράμματα voucher προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, υπάρχει και black list με ΚΕΚ που καθυστερούν τις πληρωμές τους και, αν αυτό συνεχιστεί, τότε θα δεχτούν και εκεί την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων – καταρτιζόμενων.

dikaiologitika.gr

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/ergasiaka9jpg.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/ergasiaka9jpg-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάVoucher,Επιδόματα
Στο 26% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, από 25,9% το Νοέμβριο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ, με δεύτερη την Ισπανία (23,2% με στοιχεία Φεβρουαρίου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Μια τέτοια παρέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα, σε ΚΕΚ που, ενώ...

Σχολιάστε