Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια, σχεδιάζει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

Φάρμακα και περίθαλψη

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη “στερείται” για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύουνται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία, ώστε να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να έλθει ανάπτυξη.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/farmakio.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/farmakio-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕΟΠΥΥ,ΙΚΑ
 Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια, σχεδιάζει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής. Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω...

Σχολιάστε